Начин на приготвяне
Смелете бисквитите и ги смесете с размекнатото краве масло. Разпределете сместа плътно по дъното на форма с подвижен борд с диаметър 25 см.
Поставете в хладилника да се стегне. Шоколадът се разтопява на водна баня. Оставя се да се охлади леко. Маскарпонето се разбърква с пудрата захар. Добавят се кафето и охладеният разтопен шоколад.
Сметаната се разбива на пухкав крем и по малко се добавя към шоколадовата смес. Мусът се разпределя върху охладената основа за тортата с кафе.
Заравнете повърхността и охладете минимум 4 часа в хладилника шоколадовата торта. Черния шоколад, с помощта на ножче за белене на картофи, започнете на режете шоколада на спирали.
Поръсете върху готовата торта шоколадов мус с кафе.