Начин на приготвяне
Сложих каймата в купа и към нея добавих чесъна (минат през преса за чесън), сол, кимион, чубрица и соевият сос.
Омесих всичко и върнах каймата в хладилника да постои малко. През това време вече размразеното бутертесто разтеглих на плота и използвайки съда, в който ще пека, направих две окръжности.
Намазах съда с кокосово масло и сложих едното бутертесто на дъното. Надупчих леко с вилица.
В Instant Pot, използвайки съда за готвене на пара, сложих купата. Включих на функция air fryer за 15 минути на 200 градуса.
След като долният блат е вече изпечен извадих, всичко от мултикукъра и на фукция Saute сложих да задушавам каймата, като към нея прибавих морковите, виното и доматения сок.
Когато сместа стана готова, я изсипах в съда с готовия долен блат от бутертесто. Покрих соления пай с горната кора и леко повдигнах краищата като борд.
Пекох пая с кайма на 200 °C за 15 минути, като накрая поръсих отгоре с пармезан.
Бон Апети!