Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Солен пай с тесто за пица

Солен пай с тесто за пица

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Солен пай с тесто за пица
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
11/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Знаете ли кое е по-хубаво от пица - Солен пай с тесто за пица"

Необходими Продукти

  • тесто - 700 г
  • лук - 1 глава
  • кайма - 250 г
  • кисели краставички - 3 бр.
  • царевица - 200 г
  • спанак - 150 г замразен
  • топено сирене - 100 г
  • лютеница - 3 с.л.
  • сол
  • захар
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се 150 г от тестото. Останалите 550 г тесто се разточват според съда, който ще ползвате. В моя случай се разточва кръгло тесто. Подмазва се форма за торта. Тестото се слага във формата, като трябва да има тесто и за стените.

Лукът се почиства и реже на полумесеци. В тиган се слага малко олио да загрее. Добавя се лука да се запържи. Добавя се щипка захар. Добавя се каймата, като непрекъснато се бърка да стане на късчета.

Киселите краставички се режат на малки кубченца. Добавят се киселите краставички, царевицата и спанакът. Подправя се със сол и черен пипер. Плънката е готова.

Блатът във формата се намазва с лютеница. Изсипва се плънката. Разпределя се добре и във всички краища, за да се задържи тестото отстрани. Режат се парченца от топеното сирене и се нареждат отгоре.

Останалото тесто се разточва с дължината на формата. Режат се лентички. Нарежда се решетка. Слагат се лентичките в едната посока. Добавят се лентичките в другата посока, като минават отгоре, отдолу...

Следващата започва отдолу, отгоре.. когато паят е сглобен, тестената решетка се намазва с олио.

Пече се до готовност на тестото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: