Начин на приготвяне
Задушавате лука, нарязан на средно големи парчета, докато омекне.
Посолявате лука и добавяте при него филето от риба тон.
Овкусявате с черен пипер и добавяте готварската сметана.
Отваряте бутер тестото и сипвате в средата му по дължина плънката.
Правите от двете страни разрези в тестото като ленти с дължина ок. 5-6 см и ширина ок. 2-3 см.
Загъвате плънката с тестото като го завивате, редувайки лентите от двете страни, за да се получи нещо като рибена кост или все едно плетете бутер плитка.
Ако ви е трудно, просто го завийте от двете страни и прищипете отгоре. Може да направите дупчици с клечка за зъби.
Намажете завития солен пай с разбито яйце леко с четка.
Печете на 220 градуса до златисто.
Много вкусен Рибен пай с бутер тесто!