Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Мезе със свински хапки на Еър фрайър

Мезе със свински хапки на Еър фрайър

Мезе със свински хапки на Еър фрайър
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Мезе от свински хапки - най-хубаво върви с чаша винце"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 250 г
  • галета - 4 с.л.
  • сол - 2 шипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • олио - 1 ч.л.
  • бекон - 3 парчета
  • гауда - 60 г
  • чипс - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парченца.

В купа смесваме галетата, черния пипер и солта. В тази сме овалваме месцата и ги подреждаме в кошницата на уреда, като предварително сме я покрили с парче хартия за печене. Отгоре поръсваме с олиото.

Готвим на програма за месни продукти за около 25 минути, като периодично раздрусваме и разбъркваме.

След това нарязваме бекона и го поставяме върху свинските хапки. Продължаваме готвенето още 5-6 минути.

В широка чиния изсипваме чипса за основа, отгоре сипваме месцата с бекона и подреждаме парченца гауда, която леко ще омекне от топлината.

Сервираме мезето веднага.

Мезето със свински хапки на Еър фрайър е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: