Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се измиват, подсушават се и се намазват с предварително смесените подправка за пиле, чубрицата, черния пипер и олиото. Слагат се в чиния, завиват се с фолио за свежо съхранение и се прибират в хладилника да се мариноват.
Празът се измива, почиства се и се нарязва на ситно.
Морковите се белят и се настъргват.
В тенджера или дълбок тиган се разтопява маслото и в него се запържват праза и морковите.
След това се слага ориза и се долива вода. Оризът се добавя, запържва се и се долива водата. Овкусява се със сол и черен пипер на зърна.
Тавата на фурната се подмазва и щом ориза заври се слага в нея.
Бутчетата се изваждат от хладилника и се подреждат в тавата.
Пилето с ориз се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Да ви е сладко!
Коментари
е приготвя още довечера ! Благодаря за идеята за вкусно ястие !