Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Шпиковани пържоли с гъбен сос

Шпиковани пържоли с гъбен сос

Шпиковани пържоли с гъбен сос
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пържолките са си пържолки - каквото и да си говорим, всеки ден можем да си ги хапваме"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • краве масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 300 г
  • брашно - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • гъбен бульон - 200 мл
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите от свински врат или др. се начукват леко и във всяка една се правят прорези.

В прорезите се натиква по парченце от предварително нарязаният чесън. Месото се поръсва със сол и смлян четен пипер и се оставя така, за да се овкуси.

В тиган се загряват кравето масло и олиото. В тях се запържват за кратко пържолите от двете страни. Изваждат се и се прехвърлят в тавичка.

На тяхно място в сгорещената мазнина се поставя първо нарязаната на ситно глава лук, а след това към нея се добавят нарязаните на филийки гъби.

След като леко покафенеят, се налива бялото вино.

Гъбите се разбъркват на няколко пъти, след което се поръсват с малко брашно.

Отново се разбърква всичко. Сосът се разрежда с гъбен бульон, овкусява се със сол, смлян черен пипер и се оставя да се готви около 10 минути.

Излива се върху пържолите и ястието отива във фурната.

Шпикованите пържоли се пекат на 200 °C за около 45 минути.

Сервират се шпиковани пържоли с гъбен сос поръсени с нарязан на ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: