Лабне

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110425223
Лабне
Снимка: Цветина Гавазова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Това лабне поднасяме както за мезе, така и за мазане на препечени филийки"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кг 500 г
  • мащерка
  • риган
  • червен пипер
  • сух босилек
  • чесън на прах
  • сол
  • чесън
  • зехтин - или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подквасих кисело мляко и оставих да се отцежда в марля за няколко часа.

След това направих на малки топки и овъргалях в подправките - мащерка, риган, червен пипер, сух босилек, чесън на прах.

Наредих топките от сирене в буркани, в които сложих скилидки чесън и напълних със зехтин.

Оставих да престои 3-4 дена, преди да започнем да консумираме мариновано сирене.

Използвам го както за мезе, така и да си мажем препечени филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: