Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Ципура на грил тиган

Ципура на грил тиган

Елена ПетроваЕлена Петрова
Чирак
3110220
Ципура на грил тиган5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"На една ципура не ѝ трябва много, за да се превърне в съвършения здравословен обяд - малко сол, зехтин и грил тиган"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 50мл
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурите се почистват от вътрешностите и люспите. В малка купичка се разбъркват малко зехтин, риган, черен пипер и сол и със тази смес се намазват рибите от вътрешната страна.

Половината от лимона се реже на шайби, които също се нареждат в рибите.

В купа се смесват сока от останалия лимон, виното и малко сол. Ципурите се слагат вътре, да престоят около 30 минути.

После се вадят, намазват се със зехтин и се изпичат на грил тиган за по 7-8 минути от всяка страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: