Лозови сарми с киноа

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
11/12/2013
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 947
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се задушава в олиото и в малко вода, докато омекне. Добавя се настърганият морков, който също се задушава около 2 мин.

Прибавят се оризът, киноата, елдата и просото, като се заливат с 1 чаша вода и се овкусяват със черния пипер и солта. Всички продукти се задушават, докато водата се изпари и се добавя босилека, като се разбърка добре.

Лозовите листа се попарват, за да омекнат и се свиват малки сармички. Редят се в намаслен огнеупорен съд или в тенджера, след като се покрият с вода и се притискат с чиния. Захлупват се и се варят, колкото е необходимо до пълна готовност.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар