Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Традиционен турски омлет

Традиционен турски омлет

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Традиционен турски омлет
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Омлетът е чудесна идея за вкусна и лесна вечеря, след която няма да съжалявате никога"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • магданоз
  • зелен лук - 2 стръка
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • копър
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете зеления лук, магданоза и копъра.

Разбийте яйцата и ги смесете със зелениите. Прибавете млякото и брашното, посолете и разбъркайте до хомогенност.

Загрейте олио в тиган с незалепващо покритие. Сипете вътре сместа и изпържете омлета до готовност и от двете страни.

Поднесете омлета топъл за обяд. Може да го гарнирате със зеленчуци по избор.

Традиционният турски омлет е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: