Начин на приготвяне
Изрежете мазнината от патешките гърди, измийте и направете разрез, така че да се получи джоб.
Пригответе плънката за патешките руладини, нарязвайки розмарина, чесъна, лимоновата кора и добавяйки ги към пармезана. Добавете сол и черен пипер.
Напълнете патешкото и защипете с клечки за зъби отвора. Посолете готовите руладини с черен пипер и сол. Оставете ги да си починат.
Пригответе соса, режейки на дребно чесъна и лука. Нарежете чушката и сипете в тиган с мазнина. Запържете. Добавете брашното, след минути бялото вино и меда.
Сипете пилешкия бульон, мащерка и гответе няколко минути до сгъстяване. Посолете черен пипер и сол.
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете руладините в студен тиган с кожата на долу. Дръжте 5 минути, обърнете и запечете за още 2 минути.
Завийте ги в алуминиево фолио и печете в тава още 7 минути. Извадете и оставете да си починат.
Поднесете патешките руладини с вкусен сос за специален повод.