Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Руладини»Патешки руладини с вкусен сос

Патешки руладини с вкусен сос

ЧародейкатаЧародейката
Новак
47344819202
Патешки руладини с вкусен сос
Снимка: Чародейката
1 / 4
24/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Патешки руладини, поднесени с вкусен сос - порция мечта!"

Необходими Продукти

  • патешки гърди - 2 бр. магре
  • плънка
  • лимони - 1 бр. кората
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • пармезан - 50 г настърган
  • розмарин - 2 стръка
  • сос
  • пилешки бульон - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - 30 г
  • мед - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • мащерка - 1 ч.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • чушки - 1/2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете мазнината от патешките гърди, измийте и направете разрез, така че да се получи джоб.

Пригответе плънката за патешките руладини, нарязвайки розмарина, чесъна, лимоновата кора и добавяйки ги към пармезана. Добавете сол и черен пипер.

Напълнете патешкото и защипете с клечки за зъби отвора. Посолете готовите руладини с черен пипер и сол. Оставете ги да си починат.

Пригответе соса, режейки на дребно чесъна и лука. Нарежете чушката и сипете в тиган с мазнина. Запържете. Добавете брашното, след минути бялото вино и меда.

Сипете пилешкия бульон, мащерка и гответе няколко минути до сгъстяване. Посолете черен пипер и сол.

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете руладините в студен тиган с кожата на долу. Дръжте 5 минути, обърнете и запечете за още 2 минути.

Завийте ги в алуминиево фолио и печете в тава още 7 минути. Извадете и оставете да си починат.

Поднесете патешките руладини с вкусен сос за специален повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: