Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Печени патешки бутчета със сос

Печени патешки бутчета със сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Печени патешки бутчета със сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Забравете за пилешкото - приготвили сме и страхотни патешки бутчета със сос, който ще ви накара да забравите за всичко"

Необходими Продукти

  • патешки бутчета - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • целина - големина колкото морков, нарязана на дребни кубчета
  • моркови - 1 бр. средно голям, нарязан на кубчета
  • доматено пюре - 1 с.л
  • червено вино - 100 мл
  • бульон - 250 мл пилешки
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • захар - 1 щипка
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • пармезан - по желание за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете патешките бутчета със сол и черен пипер. Сложете ги в тавичка с кожата нагоре. Печете ги във фурна, на 180 градуса между 1 ч. и 1.30 минути, в зависимост от големината.

Междувременно нарежете на кубчета целината и моркова. Наситнете праза и чесъна.

Загрейте зехтина и запържете нарязаните морков и целина за около 5 минути на средно загрят котлон.

Добавете праза и чесъна. Пържете още около 5 минути и добавете доматеното пюре.

Пържете още около 2-3 мин. и добавете виното. След като се редуцира течността, налейте бульона и овкусете с мащерката.

Оставете соса да ври на слаб огън, докато се сгъсти. Преди да го отстраните овкусете със сол, черен пипер и захарта. Сервирайте бутчетата със соса и поръсени с пармезан.

Печените патешки бутчета със сос са много вкусни.

Адаптирано от Бон апети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стефан Милчев
Стефан Милчев
Ако се следва дословно, соса не става никак добре. Като цяло, не ни хареса тази рецепта.
09.10.2023 08:57