Начин на приготвяне
Бейби спанакът и руколата се измиват много добре.
Слагат се с дълбока купа и се заливат със студена вода.
Оставят се 10 мин, след което водата се изхвърля и зеленчуците се измиват много добре.
Кората на лимонът се настъргват на ситно ренде.
Виното се разбърква със сол и настърганата кора на лимона.
Зърната на нара се изваждат много внимателно и се слагат във виното.
Оставят се 10 мин, след което се изваждат.
Синьото сирене се нарязва на квадрати и след това всеки квадрат на два триъгълника.
Лимонът се изцежда и сокът се разбърква със зехтина и сол.
В купи за сервиране се нарежда бейби спанакът и руколата.
Отстрани се нареждат парчета синьо сирене.
Отгоре на салатата с рукола се слагат зърна от нар.
Залива се в лимонови-зехтиновия дресинг салатата с рукола, синьо сирене и нар.