Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с брюкселско зеле и пармезан

Ризото с брюкселско зеле и пармезан

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Ризото с брюкселско зеле и пармезан
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
11/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Една вкусна порция ризото с брюкселско зеле и за нас"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.чаша
  • брюкселско зеле - 400 грама
  • масло - 150 грама
  • лук - 1 малка глава
  • мащерка - 1 ч.лъжичка
  • пармезан - 30 г настърган
  • зеленчуков бульон - 4 ч.чаша
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на половинки брюкселското зеле.

Загрейте половината от маслото и запържете зелчиците до хубав златист цвят. Извадете ги и в същата мазнина добавете останалото масло запържете наситнения лук и чесъна.

Щом поомекнат, добавете измития ориз. Запържеете го и разредете с малка част от топлия бульон.

Щом оризът усвои течността, налейте още. Разбърквайте от време на време и наливайте бульон до пълно изчерпване.

В края на готвенето на ризотото поръсете мащерка, сол и черен пипер. Поръсете с паремзан и върнете брюкселското зеле в съда.

Ризотото с брюкселско зеле и пармезан е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: