Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Цяло печено пиле в глинен съд

Цяло печено пиле в глинен съд

Цяло печено пиле в глинен съд
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Празниците наближават, а на тях обичаме да присъства добре приготвено месце"

Необходими Продукти

  • бекон - 200 грама
  • пиле - 1 брой
  • топено сирене - 100 грама
  • гъби - 150 грама
  • кисели краставички - 5 - 6 броя
  • бира - 200 мл
  • червен пипер - 1 к.л.
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето и го подсушете старателно. Натъркайте го отвсякъде с черен пипер и сол.

Наситнете киселите краставички, бекона, топеното сирене и гъбите. Смесете ги и напълнете пилето.

Намажете пълненото пиле с масло и го поръсете с черен и червен пипер. Пъхнете го в гювеч и сипете отстрани 200 мл бира.

Сложете гювеча в студена фурна. Включете на 200 градуса и печете около 20 минути.

След това намалете градусите на 160 и продължете печенето около час.

Цялото печено пиле в глинен съд е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: