Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сармички в йенска тенджера

Зелеви сармички в йенска тенджера

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
31120563
Зелеви сармички в йенска тенджера
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
20
"Пак ще си приготвим тези чудни сармички, защото още от детството са ни любими"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г с подправки
  • кисело зеле - 1 зелка
  • джинджифил - смлян
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в голяма тенджера, налейте малко вода, 5 с.л. олио и я поръсете с чубрицата, джинджифила и черния пипер.

Разбъркайте каймата и когато течността изври, сипете ориза. Разбъркайте отново и махнете съда от котлона.

Почистете киселото зеле от твърдата част.

Във всяко едно листо сложете от плънката и навийте зелевите сармички.

Подредете ги в йенска тенджера с капак плътно една до друга.

Останалата плънка може да изсипете върху тях.

Налейте вода в съда, така че да бъдат изцяло покрити.

Сложете ги във фурната на 200 °C и ги печете до готовност.

По желание ги поднесете с млечен сос.

Зелевите сармички в йенска тенджера са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: