Начин на приготвяне
Сложете каймата в голяма тенджера, налейте малко вода, 5 с.л. олио и я поръсете с чубрицата, джинджифила и черния пипер.
Разбъркайте каймата и когато течността изври, сипете ориза. Разбъркайте отново и махнете съда от котлона.
Почистете киселото зеле от твърдата част.
Във всяко едно листо сложете от плънката и навийте зелевите сармички.
Подредете ги в йенска тенджера с капак плътно една до друга.
Останалата плънка може да изсипете върху тях.
Налейте вода в съда, така че да бъдат изцяло покрити.
Сложете ги във фурната на 200 °C и ги печете до готовност.
По желание ги поднесете с млечен сос.
Зелевите сармички в йенска тенджера са много вкусни.