Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Зелник без кори

Зелник без кори

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Зелник без кори
Снимка: Ники
1 / 5
13/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
120 мин.
Порции
1
"Кой каза, че за най-вкусния зелник трябват кори?"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • масло - 160 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • заквасена сметана - 200 г
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 280 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • Плънка
  • зеле - 500 г прясно
  • лук - 1 бр.
  • яйца - 3 бр. сварени
  • копър - пресен
  • мащерка - прясна
  • кориандър - пресен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето за зелника нарязваме на ситно и задушаваме в дълбок съд, добавяме нарязания лук, нарязаните на ситно пресни подправки, сол и черен пипер на вкус, задушаваме до омекване.

Оставяме да се охлади и добавяме нарязаните на кубчета сварени яйчица.

Отделно брашното си пресяваме с бакпулвера, добавяме останалите продукти за тестото. Смесваме ги добре и си приготвяме тесто, получава се малко по-гъсто от сместа за палачинки.

Намазняваме си тава с диаметър около 25 см.

Сипваме половината тестяна смес, върху нея зелевата плънка и най-отгоре останалата течна смес за зелника.

Поръсваме със сусам.

Печем на 200 градуса до готовност зелника без кори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: