Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Бабиния зелник

Бабиния зелник

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Бабиния зелник
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
13/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Изтупахме тефтерите на баба и от там изпадна тази уникално вкусна рецепта за Бабиния зелник с невероятна плънка!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • лапад - 1 купичка парен
  • сирене - 300 г
  • булгур - 1 к.ч
  • яйца - 1 - 2
  • олио - 1 к.ч
  • лук - 1 - 2 стръка
  • джоджен
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме леко парения лапад и лук, добавяме яйцата и джоджена. Сваряваме булгура и го охлаждаме.

Разстиламе корите и слагаме част от лапада, малко от булгура и натрошено сирене. Напръскваме с още малко олио.

Навиваме по две кори на руло и ги редим в тава.

Отгоре леко ги намазваме със малко яйце и олио. Печем в загрята фурна на 170 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Може и с ориз пробвай, но не прекалявай.
13.05.2016 15:10
1
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Страхотно и аз правя, но не съм слагала, булгур.
13.05.2016 15:09
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Благодаря, наистина е много вкусен.
13.05.2016 12:10
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Получил се е просто перфектно.
13.05.2016 12:09