Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Италианска супа от манатарки

Италианска супа от манатарки

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Италианска супа от манатарки
Снимка: Рая Андонова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Поздрав от Италия с една италианска гъбена супичка"

Необходими Продукти

  • сушени манатарки - 1 ч.ч.
  • гъби - 500 г микс (обикновена и кралска печурка и кладница)
  • селъри - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • ориз - ⅓ ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • сол
  • мащерка
  • черен пипер
  • риган
  • магданоз - сух
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените манатарки се накисват в 1 ч.ч. топла вода около 20 минути.

Лукът, морковът и селърито се нарязват на дребно, а гъбите - на по-едро.

В сгорещено олио се запържват зеленчуците и нарязаните гъби няколко минути.

Накиснатите манатарки се отцеждат, като се запазва водата, в която са се киснали, и се нарязват. Наситнява се чесънът.

Добавят се и те да се запържат 1-2 минути.

Прибавя се доматеното пюре, зеленчуковия бульон и подправките и се разбърква добре.

Измива се оризът и се добавя и той.

Наливат се 4 ч.ч. топла вода и водата от накиснатите гъбите в гъбената чорба.

След като заври, си намалява котлонът и се оставя италианска супа от манатарки да къкри до готовност на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Много вкусна гъбена супа!
30.01.2024 22:50