Начин на приготвяне
В касерола сложете жълтъците, половината прясно мляко и царевичното нишесте. Разбъркайте с тел до еднородна смес без бучки.
Добавете останалото мляко, захарта, ванилията и лимоновата кора.
Сложете на котлона и варете на ниска степен около 8-10 минути.
Изключете, махнете, лимоновата кора и оставете да се охлади ваниловият крем.
Извадете бутертестото и нарежете на квадрати.
Сложете в единия край от крема и затворете на триъгълник. С вилица притиснете краищата, за да не изтече кремът по време на печене.
Подредете домашните тригуни в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.
Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио.
Печете ретро сладкишите в загрята фурна на 200 °C до готовност.
Извадете, охладете и преди да сервирате поръсете с пудра захар тригуните с ванилов крем.
Коментари