Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с кокосовата захар до образуване на пухкава смес.
Сложете бакпулвера в чашата с кисело мляко и разбъркайте.
Добавете ги към разбитите яйца заедно с олиото.
Накрая прибавете пресятото брашно.
Разбийте на ниска степен с помощта на миксер.
След това разделете сместа на две части.
Към едната част добавете натуралното какао и разбъркайте до образуване на хомогенна смес.
Напълнете двете смеси в сладкарски пошове.
След това шприцовайте една линия от бялата смес в силиконова форма за кекс.
Ако използвате метална форма за кекс, преди да поставите смесите, я намажете с мазнина и поръсете с брашно.
След като шприцовате от бялата смес, върху нея шприцовайте от кафявата.
След това отново бяла, кафява и така, докато смесите свършат.
Печете сладкиша Зебра на средно ниво в загрята на 180 °C фурна за 35-40 минути.
Извадете шарения кекс от фурната и от формата и полейте с лешников крем.
Поръсете с филирани бадеми кекс Зебра с шоколадова заливка.
Приятен апетит!