Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кето кекс с шоколадова заливка

Кето кекс с шоколадова заливка

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Кето кекс с шоколадова заливка
Снимка: Валерия
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Насладете се на всяка хапка от този неустоим Кето кекс с шоколадова заливка без капка угризение."

Необходими Продукти

  • за кекса
  • яйца - 4 броя, размер L
  • бадемово мляко - 40 мл
  • краве масло - 60 г разтопено
  • бадемово брашно - 60 г
  • кокосово брашно - 15 г
  • какао - 10 г на прах, натурално
  • бакпулвер - 7 г
  • подсладител - 70 г
  • за ганаша
  • шоколадови капки - 80 г /с еритритол или 80 г натурален шоколад 85 или 90 %
  • течна сметана - 120 мл, неподсладена 30% и повече
  • подсладител - 2 с.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвам стевия за десерти и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта.

За вариант без млечни заменете кравето масло с кокосово, а млечната сметана с кокосова.

В две купи разделете жълтъците и белтъците.

Към жълтъците добавете всички останали съставки и разбъркайте с бъркалка.

Белтъците разбийте хубаво на сняг.

Прибавете разбитите белтъци към другата смес и объркайте с шпатула.

Изсипете сместа в тавичка, покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути. Наглеждайте, моята фурна е газова и пече различно. Тавичката е с размер 19 см.

След като се изпече, кето кексът се оставя напълно да изстине.

Сметаната, кето шоколадовите капки и кето подсладителят се слагат на бавен огън и се бърка до сгъстяване. Кексът се залива с ганаша, който не трябва да е горещ, а леко топъл. Десертът се оставя напълно да изстине. За украса настъргах малко натурален шоколад.

Насладете се на всяка хапка от този неустоим Кето кекс с шоколадова заливка без капка угризение.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: