Начин на приготвяне
Използвам стевия за десерти и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта.
За вариант без млечни заменете кравето масло с кокосово, а млечната сметана с кокосова.
В две купи разделете жълтъците и белтъците.
Към жълтъците добавете всички останали съставки и разбъркайте с бъркалка.
Белтъците разбийте хубаво на сняг.
Прибавете разбитите белтъци към другата смес и объркайте с шпатула.
Изсипете сместа в тавичка, покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути. Наглеждайте, моята фурна е газова и пече различно. Тавичката е с размер 19 см.
След като се изпече, кето кексът се оставя напълно да изстине.
Сметаната, кето шоколадовите капки и кето подсладителят се слагат на бавен огън и се бърка до сгъстяване. Кексът се залива с ганаша, който не трябва да е горещ, а леко топъл. Десертът се оставя напълно да изстине. За украса настъргах малко натурален шоколад.
Насладете се на всяка хапка от този неустоим Кето кекс с шоколадова заливка без капка угризение.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия