Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Kекс зебра с шоколадова заливка

Kекс зебра с шоколадова заливка

РадославаРадослава
Новак
4228
Kекс зебра с шоколадова заливка
Снимка: Радослава
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Истински разкош е този кекс с шоколадова заливка"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - половин чаена чаша (за предпочитане кафява)
  • олио - 3 супени лъжици
  • брашно - 2 чаени чаши (1 лимецово и 1 пълнозърнесто)
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 10 грама
  • какао - 1 супена лъжица натурално
  • кисело мляко - 1 чаена чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първоначално яйцата се разбиват със захарта. След това се добавя олиото. След като и то се разбие се добавя киселото мляко.

В отделен съд се смесват брашното, ванилията и бакпулвера като се размешват добре преди да се прибавят към сместа. Брашното и прибавените към него бакпулвер и ванилия се прибавят към сместа постепенно.

След като се сложи цялото брашно сместа се разделя на равни части в два отделни съда. Към продуктите от единия съм се добавя 1 супена лъжица какао и то се разбърква. Пече се в кръгла тава върху хартия за печене.

Сместа се изсипва в тавата по следния начин: в центъра се изсипват една или две супени лъжици от бялата смес, след това върху нея се изсипва същото количество и от кафявата смес и така докато тя свърши.

Важно е да не разстилате сместа допълнително, а да я оставите да се разлее сама като внимавате да я сипвате по правилния начин. Температурата за печене е 160 градуса. Кексът става готов за около половин час.

По желание може да сложите отгоре черен шоколад или друга глазура, както и да декорирате с плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: