Качамак с гъби

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Качамак с гъби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
16 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2 1/3 ч.ч. (580 мл)
  • царевично брашно - 1 ч.ч. (150 г)
  • манатарки - 500 г, измити и на тънки филийки нарязани
  • лук - 2 глави, на ситно
  • масло - 4 с.л.
  • градински чай - 1 стрък
  • джоджен - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пармезан - 2 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера се кипва млякото и постепенно се добавя царевичното брашно, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица. Не трябва да се образуват бучки. Готвенето се продължава, като се бърка постоянно около 40-45 мин.

Гъбите, лукът и чесънът се запържват в 2 с.л. от маслото на силен огън около 2-3 мин. Добавя се градинският чай и джоджена на слаб огън около 5 мин. Овкусва се със сол и черен пипер.

Качамакът се изсипва във форма за печене, а върху него се разстилат гъбите, пармезанът и магданозът, като се поръсва с останалото масло. Предварително се загрява фурната и се пече, докато си промени цвета и стане златистокафяв.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: