Начин на приготвяне
Натрошете маята в хладката вода. Добавете пудрата захар и разбъркайте. Ако месите със суха мая трябва да я разтворите в 200 мл хладка вода и да добавите захарта. Закваската се оставя около 15 минути на топло.
В дълбок съд изсипете закваската (ако работите със суха мая добавете и останалата течност). Добавете зехтина, солта и захарта. При непрекъснато бъркане добавете брашното. Месете до получаването на меко тесто. Тестото трябва да се меси поне 10 минути, след което се намазва с олио, покрива се с целофан и се оставя на топло, докато удвои обема си.
Втасалото тесто се премесва отново, като се добавя и половината количество кимион. Полученото тесто се разделя на 18 парчета. В половината от топчетата тесто сложете по 1-2 цели, обезкостени маслини. Останалите маслини нарежете на ситно.
Останалите парчета тесто се срязват наполовина. От всяко парче се оформят 2 тънки цилиндри, които се поръсват със ситно нарязаните маслини и се оплитат.
Разбийте добре яйцето и намажете получените хлебчета. Поръсете ги с остатъка от кимиона. Поставете ги в предварително намаслена тава и оставете да втасат до удвояване на обема, след което ги изпечете в загрята на 220 градуса фурна за 20-25 минути.