Грис халва с ядки

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак28314
14/12/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 730
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • грис - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ядки - 1 ч.ч. орехи, кедрови ядки или микс по избор
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата за сиропа се кипва, заедно със захарта до разтварянето ѝ.

След като се свали от огъня, се добавят ванилията и канелата. Олиото се загрява и грисът се запържва, докато стане кафяв.

Отстранява се от огъня и се залива със сиропа. Връща се отново на огъня, до сгъстяване.

След като е леко изстинала, сместа се оформя на топки между 2 лъжици, като се прехвърля от едната лъжица в другата. Подреждат се в кръг топки във всяка чинийка и се покрива с орехи или друг вид ядки.

Прави се украса по желание и грис халвата се поднася напълно охладена.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар