Сарми с булгур

AqAqНовак1826
14/12/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 697
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 700 - 800 г листа от кисело зеле
  • булгур - 250 г
  • лук - 2 големи глави
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се почиства, измива и накисва в студена вода за 1 час. Киселите зелеви листа се почистват от дебелите жилки.

Нарязаният лук се запържва в олиото. Прибавя се отцеденият булгур и се задушава 2-3 минути. Прибавят се подправките и 1 ч.ч. гореща вода.

Задушават се, докато се поеме водата. Завиват се сарми с големина по избор. Нареждат се в тенджера. Заливат се с 1 ч.ч. зелев сок и 1 ч.ч. гореща вода. Варят се на слаб огън до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар