Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сарми с булгур и сирене

Лозови сарми с булгур и сирене

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Лозови сарми с булгур и сирене
Снимка: Геновева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Вкусни лозови сармички със сирене и булгур сервираме с млечно-чеснов сос и пожелаваме добър апетит"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 45 - 50 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • булгур - 1/2 ч.ч.
  • краве сирене - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 1 стрък
  • копър - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата се попарват за секунди всяко едно в гореща вода и се оставят в гевгир да се отцедят от водата.

Двата вида лук се режат и се задушават в олиото. Към тях се добавя измитият и почистен ориз и булгур.

Разбърква се и се налива 1 ч.ч. вода. Оставя се на бавен огън да покъкри, докато изври водата.

След това добавяме натрошеното сирене и разбитото яйце, разбъркваме и махаме от котлона.

Овкусяваме със сол, черен пипер и пресен копър. Слагаме по една чаена лъжичка от сместа на всеки лозов лист и завиваме сармите. Преди да поставите навитата сарма в тенджерата, я стиснете леко в дланта си, да се отцеди от водата и да остане плътна лозова сарма.

Повторете процедурата, докато свършат продуктите. Така подредените лозови сарми в тенджерата ги полейте с олио и налейте вода, докато се покрият сармичките.

Поставете една чинийка да ги притисне и ги сложете да се варят на бавен огън, ако засилите огъня, има вероятност сармите да се разкъсат и оризът да излезе, затова ги варете на тих огън.

Докато се варят лозовите сарми с булгур, си пригответе млечен сос от кисело мляко, чесън и копър и при сервиране го поднесете като добавка към лозовите сарми с булгур и сирене.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: