Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Патладжани с плънка от аншоа

Патладжани с плънка от аншоа

Райна АговаРайна Агова
Новак
228613
Патладжани с плънка от аншоа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Апетитни патладжани, с които да зарадвате всички вкъщи на вечеря"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • растително масло - 120 мл
  • аншоа - 170 г
  • домати - 300 г
  • чеснов лук - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и се отрязват дръжките.

Разрязват се по дължина на две половинки и се издълбават.

Посоляват се и се оставят да престоят 10-15 минути.

Издълбаната вътрешност се нарязва на дребно и се задушава до омекване.

Прибавят се доматите, нарязани на кръгчета, нарязаното рибно филе (аншоа), нарязаният на филийки чесън, нарязаният магданоз, червен и черен пипер.

Сместа се посолява и с нея се пълнят издълбаните патладжани.

Нареждат се апетитните пълнени патладжани в тава, заливат се с растително масло и гореща вода и се пекат във фурна.

Поръсват се с настъргания кашкавал и се запичат патладжани с плънка от аншоа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: