Начин на приготвяне
Сушените плодове - стафиди, сини сливи, смокини, кайсии, се нарязват на малки парченца. Ядките - орехи, бадеми, лешници, се нарязват на дребно.
Яйцата се разбиват със захарта и към тях се прибавят нарязаните сушени плодове и ядките.
Ако плодовете са много сухи, може да се накиснат предварително в топла вода.
Бакпулверът се смесва с брашното и се прибавя към сместа. Разбърква се добре. Взема се форма за торта с падащо дъно - най-малкия размер.
Застила се с хартия за печене и хартията се намазва с олио, но съвсем на тънко. Изсипва се сместа и се заравня.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 мин.
След изпичането се поръсва с пудра захар, смесена с ванилия.
Сладкишът със сушени плодове е готов.