Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Аламинути»Салата от грах с кашкавал и бекон

Салата от грах с кашкавал и бекон

Petq NikolovaPetq Nikolova
Новак
25
Салата от грах с кашкавал и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сушен грах - 300 г
  • ябълки - 2 кисели
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • бекон - 100 г
  • кашкавал - 200 г
  • кисело мляко - 6 с.л. пълномаслено
  • майонеза - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - Млян
  • босилек - 1/2 вр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грахът се почиства и се оставя да кисне във вода през нощта, за да омекне.

На другия ден се сварява за около 90 мин в повече вода до омекване.

Оставя се да изстине във водата, в която се е варил.

Обелваме ябълките, изчистваме семенната част, режем плода на кубчета. Веднага се заливат с 2 с.л. лимонов сок, за да не потъмнеят.

Нарязва се беконът на тънки лентички и се запържва в тефлонов тиган, без мазнина - да стане хрупкав. Оставя се да се изцеди от мазнината върху хартиени салфетки.

Нарязва се кашкавалът на малки кубчета и в голяма купа се смесва с изстиналия грах, ябълките и бекона.

В купа приготвяме сос от останалите 2 с.л. лимонов сок, киселото мляко и майонезата. Добавя се сол и черен пипер.

От босилека се откъсват само листенца, измиват се и се подсушават. След това се нарязва на лентички. Добавят се в маринатата и се разбъркват.

Внимателно се залива вкусната салата с бекон и се разбърква.

Добър апетит с тази вкусна салата от грах с кашкавал и бекон!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: