Начин на приготвяне
Разбийте маслото заедно с пудрата захар. Прибавете към тях нишестето, ванилията, брашното и солта. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Разделете тестото на 30 топчета с еднаква големина. Сложете всяко топче тесто в намазнена форма за тарталети и разтеглете с пръсти, за да покриете и стените.
Сложете формите с блатовете в хладилника за 15-тина минути.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете блатовете за 20-тина минути. Охладете напълно и чак тогава ги извадете от формите.
Междувременно пригответе лимоновия крем. Разбийте крема сиренето и добавете към него кондензираното мляко, лимоновата кора, ванилията и лимоновия сок. Приберете да се охлади в хладилника.
Сипете крема в шприц и напълнете тарталетите. Може да ги украсите със свежи горски плодове.
Любимите лимонови тарталетки са готови.