Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета с кашкавал на скара

Кюфтета с кашкавал на скара

Кюфтета с кашкавал на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Кюфтенца с кашкавал на скара - така ги обичаме най-много"

Необходими Продукти

  • кайма смес - 1 кг
  • сол - 25 г
  • черен пипер
  • кимион - 1 ч.л.
  • галета - 1 с.л.
  • вода - 150 мл студена
  • лук - 1 глава
  • пармезан - 1 к.ч. на прах
  • още
  • вода - 1/2 к.ч.
  • оцет - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата, подправките, галетата и пармезана. Омесете добре. Сипвайте малки количества от леденостудената вода до пълното усвояване.

Оставете каймата в хладилника за един ден. Вадете на няколко часа и премесвайте.

Лука обелете, нарежете и сложете в каймата, няколко часа преди да изпечете кюфтетата.

Смесете водата и оцета. Извадете каймата. Оформете топки, сплескайте и намажете от двете страни със смесените вода и оцет.

Изпечете кюфтетата на добре загрята скара от двете страни до готовност.

Кюфтетата с кашкавал на скара са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: