Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов крем»Двуцветен крем от тиква и бял шоколад

Двуцветен крем от тиква и бял шоколад

Двуцветен крем от тиква и бял шоколад
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Галещ небцето двуцветен крем от тиква и бял шоколад - комбинация, която непременно ще опитаме"

Необходими Продукти

  • тиква - 800 г
  • захар - 100 г
  • ром - 50 мл
  • канела
  • ванилия - 1 бр. /2 г/
  • индийско орехче - щипка
  • за белия крем
  • цедено кисело мляко - 300 г
  • бял шоколад - 150 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • захар - 80 г
  • за декорация
  • бял шоколад - настърган
  • орехи - печени
  • мента - листенца
  • френско грозде - зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме от семките и кората 800 г тиква. Нарязваме на кубчета, поставяме в тава. Поръсваме със 100 г захар и 50 мл ром.

Печем на 180 °C за половин час. Оставяме да се охлади и пасираме. Овкусяваме с канела, 1 ванилия и щипка индийско орехче.

За белия крем: В купа слагаме 300 г цедено кисело мляко. На тънка струйка и при непрекъснато бъркане с телена бъркалка добавяме 150 г бял шоколад, разтопен на водна баня.

В друга купа разбиваме 200 мл сладкарска сметана с 80 г захар. Добавяме към млякото и шоколада. Смесваме като бъркаме с шпатула.

Сервираме в чаши, като слагаме, първо, от крема с бял шоколад, след това от крем от тиква, бял крем. Оставяме да стегне.

Декорираме двуцветен крем от тиква и бял шоколад с настърган бял шоколад, печени орехи, листенца мента и зрънца френско грозде.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: