Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра на фурна с гъби и лук

Свински ребра на фурна с гъби и лук

Свински ребра на фурна с гъби и лук
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Свински ребра на фурна с мариновани гъби сервирайте със свежа салата."

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • печурки - 300 г мариновани
  • краве масло - 40 г
  • черен пипер
  • зеленчукова подправка
  • сол
  • вода - 300 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оваляйте свинските ребра в черен пипер и зеленчукова подправка, и ги подредете в тавичка.

Нарежете лука и морковите, и ги разпределете между свинските ребра.

Отцедете маринованите гъби от водата и ги добавете и тях.

Поръсете с още малко от подправките и щипка сол.

Добавете маслото и налейте малко вода в свинското с картофи.

Захлупете тавичката с огнеупорен капак и я сложете във фурната.

Гответе свинските ребра на фурна с мариновани гъби и лук на 250° за около 90 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: