Начин на приготвяне
За да приготвим шприц сладки с крем сирене, първо разбъркваме с миксер маслото с маскарпонето и захарта, докато побелят и станат пухкави.
След това добавяме яйцето и продължаваме да бъркаме до поемането му.
Прибавяме брашното и лимоновата кора и бъркаме на ниска скорост, докато сместа се хомогенизира. Оставяме в хладилник за около час.
След това изваждаме тестото и го оставяме леко да се отпускане.
Оформяме го като фитил и го поставяме в контейнера на шприца.
Шприцоваме сладките върху хартия за печене.
Печем специалните сладки в предварително загрятата фурна на 190 °C за около 10-12 мин до лек загар.
Охлаждаме в тавата около 5 мин, след което ги изваждаме за пълното им изстиване.
Декорираме по избор шприц сладките с крем сирене.