Начин на приготвяне
Яйцата, захарта и ванилията ги разбъркваме хубаво до пълното разтваряне на захарта и до получаването на хубав пухкав бял крем.
Взимаме брашното, пресяваме го и го добавяме към яйчната смес. Към нея се добавят и какаото със солта. Бъркаме всичко със дървена лъжица или ако е с миксера, трябва на по бавни обороти, за да не се изгуби обема на яйцата.
Във форма със разкопчаващи се стени се слага хартия за печене и я намазваме с малко мазнина.
От получената смес делиме на 3 равни части, като всяка част (тесто за блат) печеме на 180°С за около 12 до 15 минути.
Разбиваме сметаната със захарта и към тях добавяме и маскарпонето.
Готовите блатове ги сиропираме с подсладена вода, след което ги намазваме със получения крем.
Върху крема слагаме и от сладкото (боровинки или ягоди).
Най-отгоре завършваме само с крем, като върху крема украсяваме със шоколадовата глазура /продуктите за глазурата се разтапят и с готовата смес се украсява тортата/.