Начин на приготвяне
В купа разбъркайте маскарпонето заедно с половината захар. Разбийте 250 мл от сметаната докато се сгъсти, като постепенно добавяте другата половина от захарта към нея.
Прибавете сметаната към маскарпонето, ако се образуват бучки или ви е трудно да получите гладка смес може да разбиете крема за кратко с помощта на миксер. Накрая добавете ванилията и кремът е готов.
Потапяйте за кратко всяка бисквитка в млякото, а след това я подредете в избраната форма. Редувайте бисквитите и крема, докато продуктите свършат. Оставете тортата за 4 часа в хладилник да стегне.
След това разбийте останалата сметана и с нея намажете тортата. Украсете тортата с разтопен шоколад и я оставете в хладилник, за да стегне шоколадът по-бързо.