Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Ябълково руло с течен шоколад

Ябълково руло с течен шоколад

Ябълково руло с течен шоколад
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Неустоимо ябълково руло с пълнеж от течен шоколад - изкушаващо звучи, нали?"

Необходими Продукти

  • за блата
  • ябълки - 1 бр. /измита, обелена и нарязана на полумесеци/
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • олио - 30 мл
  • брашно - 130 г
  • за крема
  • заквасена сметана - 400 г
  • течен шоколад - 200 г Финети
  • орехи - 100 г смлени на едро
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата и захарта с миксер на пухкав крем.

Добавяме олиото и разбъркваме със силиконова шпатула. После прибавяме пресятото брашно и отново разбъркваме.

Накрая слагаме готовата нарязана ябълка и пак объркваме добре. Тази смес сипваме в тава с размери 30/26, като предварително сме сложили хартия за печене, която сме намазали с малко олио.

Печем за 15-20 минути на 180 °C във фурната. Още горещ обръщаме блата върху друг лист хартия на плот.

Внимателно отлепяме хартията, с която сме пекли. Навиваме на руло и оставяме да се охлади напълно.

През това време приготвяме крема, като в купа разбиваме заквасена сметана и течен шоколад с миксер.

Когато блатът се охлади, го развиваме внимателно и го намазваме обилно с една част от крема. Поръсваме с част от орехите и завиваме отново на руло.

Слагаме ябълковото руло в подходящ поднос и го намазваме с останалия крем навсякъде.

Поръсваме с другите орехи и прибираме вкусно сладко руло в хладилника да стегне.

Аз го направих снощи, но ако не искате да чакате, може да си хапнете от ябълковото руло с течен шоколад още след час.

Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: