Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Беглутенови крекери с оризово брашно

Беглутенови крекери с оризово брашно

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Беглутенови крекери с оризово брашно3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Оризови крекери без глутен, чудесни за следобеден снак"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 170 г
  • крема сирене - 30 г
  • краве масло - 20 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • риган - щипка
  • сол - 1/3 ч.л.
  • сусам за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъка заедно с крема сиренето и водата.

Смесете в голяма купа сухите съставки и ги добавете към яйчената смес.

Добавете зехтина и предварително разтопеното масло.

Замесете меко тесто, разточете го и изрежете от него оризови крекери - наредете ги в тава върху хартия за печене.

Надупчете ги с вилица, намажете ги с жълтък и ги поръсете със сусам.

Сложете ги да се печат на 180 °C до готовност.

Беглутеновите крекери с оризово брашно са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: