Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена Торта»Кето торта с моркови и бадемово брашно

Кето торта с моркови и бадемово брашно

Кето торта с моркови и бадемово брашно
Снимка: Румяна Салалийска
2 / 3
26/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Морковена торта, идеална за кето диета - и не само"

Необходими Продукти

  • бадемово брашно - 3 ч.ч.
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • бадемово мляко - 200 мл
  • еритритол - 1 ч.ч.
  • орехи - 80 г
  • стафиди - 70г
  • яйца - 3 бр.
  • моркови - 300 г настъргани
  • бакпулвер - 7 г
  • канела - 1 ч.л.
  • За намазване
  • мармалад от сливи - 3 с.л. без захар
  • За глазурата
  • кокосова сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със еритритола и ги смесете след това с млякото, предварително разтопеното масло, настърганите моркови, орехите, канелата и стафидите.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го добавете към сместа.

Разбъркайте кексовата смес и я изсипете в предварително намазнена кръгла тава.

Сложете я във фурната за около 20 минути на 175 °C.

Извадете блата от фурната и го разрежете през средата на две части.

Поставете първия блат в поднос и го намажете с мармалад и малко разбита кокосова сметана.

Сложете отгоре втория блат и намажете цялата морковена торта с останалата кокосовата сметана.

Декорирайте я по желание с орехи и настъргани моркови.

Кето тортата с моркови и бадемово брашно е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: