Начин на приготвяне
Сухите съставки се смесват добре. Яйцето се разбива и се смесва със зехтина и се прибавят към сухите съставки. Замесва се гладко тесто за пица.
Тестото се разточва с помощта на два листа хартия за печене, като се слага между двата листа и с точилка се разточва на тънък блат с желаната дебелина.
Отстранявате внимателно горния лист хартия, поръсвате с подправки по избор - риган, мащерка, черен пипер, червен пипер, сол и поставяте върху плитка тава блата за пица с хартията за печене от долната страна във фурната да се запече до лек загар.
После намазвате блата с доматен сос и плънка по желание - прошуто, нарязано на тънко, кисели краставички нарязани на колелца, маслини нарязани на ивички и настъргана моцарела.
Количеството на плънката за кето пицата варира според вашите желания.
Кето пица с бадемово брашно се поставя отново във фурната и се пече до приятен загар.