Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със еритритола и ги смесете след това с млякото, предварително разтопеното масло, настърганите моркови, орехите, канелата и стафидите.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го добавете към сместа.
Разбъркайте кексовата смес и я изсипете в предварително намазнена кръгла тава.
Сложете я във фурната за около 20 минути на 175 °C.
Извадете блата от фурната и го разрежете през средата на две части.
Поставете първия блат в поднос и го намажете с мармалад и малко разбита кокосова сметана.
Сложете отгоре втория блат и намажете цялата морковена торта с останалата кокосовата сметана.
Декорирайте я по желание с орехи и настъргани моркови.
Кето тортата с моркови и бадемово брашно е много вкусна.