Лимецови слепени сладки

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Лимецови слепени сладки
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10
"За празник и за делник слепените сладки са чудесни!"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 500 г
  • краве масло - 250 г + 100 г за шоколада
  • кафява захар - 150 г
  • яйца - 2 бр. + 1 бр. за намазване
  • ванилия - 1 бр. /2г/
  • млечен шоколад - 100 г готварски
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на лимецовите слепени сладки маслото (250 г) се оставя на стайна температура за 1 час, за да омекне. Кафявата захар се смила на прах в мелничка.

Размекнатото масло със захарта на прах се разбъркват с миксер до побеляване. Яйцата се разбиват на пяна. Прибавят се на тънка струя при продължително бъркане към маслото.

Брашното се пресява в купа. Прибавя се ванилията и се разбърква много добре. Прибавя се към маслото. Замесва се маслено тесто.

Тестото се оставя 30 мин. да си почине. Разделя се на три части. Всяка част се разточва на кора с дебелина 1/2 см. Корите се нарязват с форми за сладки.

Всяка форма се надписва с печат с букви за сладки. Маслените сладки се намазват с разбъркано яйце.

Пекат се 15 мин. в предварително загрята фурна на 150 градуса.

Готовите сладки се оставят да изстинат.

Шоколадът и маслото (100 г) се разтопяват на водна баня при продължително бъркане до получаване на хомогенна смес.

След като изстинат, сладките се намазват с шоколадовата смес и се слепват две по две.

Получават се страхотни слепени сладки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: