Слепени сладки с шоколад

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Слепени сладки с шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
"Слепени, разбира се, защото най-хубавите неща идват по две"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 50 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • Плънка
  • захар - 3 с.л.
  • орехи - 3 с.л. смлени
  • какао - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 60 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и захарта се разбиват на пяна. Един по един прибавете жълтъците, ванилията и пресятото брашно. Замесете тесто и го оставете да почива 15 минути на хладно.

След това разточете кора и с формичка изрежете сладки. Наредете в тавичка /не намаслена/ и ги изпечете в умерена фурна. Сладките не бива да се препичат, трябва да останат бели. Изстиналите сладки се слепят две по две с шоколадовата плънка.

Плънка: В малка тенджерка се разбиват яйцето, захарта и маслото. Разбивайте непрекъснато. Щом сместа кипне, дръпнете от огъня и прибавете какаото. Разбъркайте много добре, прибавете орехите и ванилията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Влади
Влади
Еха,страхотни са.
23.10.2014 19:48
1