Свински пържоли с картофи и сос бешамел
Svinjske šnicle sa krompirom i bešamel sosom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пържоли»Свински пържоли с картофи и сос бешамел

Свински пържоли с картофи и сос бешамел

МиховМихов
Новак
181298844
Свински пържоли с картофи и сос бешамел
Снимка: Михов
1 / 5
28/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
"Добър апетит със свинските пържоли с картофи и сос бешамел!"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр. обезкостени
  • картофи - 6 бр. бейби
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • подправка за bbq - 20 г
  • ябълки - 1 бр. Петровка
  • олио - 100 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започвам със сос бешамел, защото искам да се охлади. За първи път правя такъв сос и малко експериментирах.

В една малка тенджера слагам 2 супени лъжици брашно класик и 1 чаша топла вода. Започвам да бъркам, докато стане хомогенна смес с консистенцията на боза. Ако е много рядка, добавям още брашно и респективно, ако е много гъста - вода.

Нямах масло под ръка и за това добавям към сместа 60-70 мл олио и отново бъркам до хомогенност. Поставям тенджерата на средно загрял котлон и след няколко минути добавям прясното мляко.

Бъркам, докато кипне и махам от огъня. Ако сместа ви започне да загаря по дъното, добавете още вода или мляко. Добавям 2 яйца (в случая не разделям жълтъци и белтъци, а използвам цяло яйце) и продължавам да бъркам. Ако не можете да си намерите домашни яйца, е хубаво отново да кипнете соса след добавянето им.

За пържолите съм нарязал на ситно чесън и лук. Загрявам олио в тиган и ги запържвам до златисто.

Добавям предварително овкусените свински пържоли и когато са почти готови, нарязвам ябълката на шайби и я подреждам под тях. Слагам капак на тигана и готвя още няколко минути.

Обелвам бейби картофките и отрязвам двата им края, за да могат да стоят изправени. Отстранявам вече изгорелите лук и чесън от олиото и слагам картофите. Затварям с капак и след няколко минути ги обръщам. Повтарям, докато станат златисти и от двете страни.

Подреждам чиниите и сервирам. Признавам, че при моята декорация на чинията марулята беше излишна.

Добър апетит със свинските пържоли с картофи и сос бешамел!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: