Пържоли със сос Бешамел

Пържоли със сос Бешамел
Снимка: Наталиа Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Бързи запечени свински пържоли в домашен бешамелов сос. Истинска наслада за почитателите на месцето"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 800 гр.
  • прясно мляко - 1 л.
  • масло - 50 гр.
  • брашно - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на пържоли. Всяка една от тях се начуква с дървен чук и се натрива с черен пипер и сол.

Запържват се за няколко минути в силно сгорещено олио, за да се запечата месото. След това се прехвърлят в тава, долива се около половин чаена чаша вода и се запичат до почти пълна готовност.

Малко преди да са готови се приготвя сос Бешамел. За целта маслото се стопява в подходящ съд. Постепенно се добавя брашното и се запържва. При непрекъснато бъркане се прибавя прясното мляко.

Готовият сос се добавя към пържолите, които се връщат във фурната до пълната им готовност.

Пържолите със сос Бешамел са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Това е интересна идея! С удоволствие ще я пробвам!
02.03.2016 13:14
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Слагам сто грама бяло вино по време на печене на пържолите.Подобрява се вкусовото качество на месото
02.03.2016 10:45
2