Кекс с моркови и портокали

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
15/12/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 613
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1 1/2 ч.ч. (225 г)
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сода - бикарбонат
  • сол - 1/8 ч.л.
  • масло - 1/2 ч.ч. (125 г)
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • моркови - 300 г, настъргани на ситно
  • орехи - 1 ч.ч. (100 г), нарязани
  • За портокаловата глазура
  • сирене - 1/2 ч.ч. (125 г), Крема, размачкано
  • портокали - 1 с.л. кора, настъргана
  • портокалов сок - 1 с.л.
  • пудра захар - 1 1/2 чаши (225 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Брашното и бакпулверът, содата бикарбонат и солта се пресяват в средно голяма купа.

Намазва се кръгла форма за печене (23 см) с масло, в която се постила хартия за печене. Маслото и захарта се разбиват с миксер на високи обороти, докато се получи кремообразна смес.

Яйцата се добавят едно по едно, като се бърка, докато всяко едно се смеси, преди да се добави следващото. Добавят се сухите съставки, морковите и орехите. Тестото се прехвърля в готовата вече форма за печене. Пече се около 40-50 мин.

Изважда се от поставката до пълно изстиване. За глазурата се разбиват сиренето Крема, портокаловата кора, пудрата захар и портокаловият сок, докато се получи глазурата, която се размазва равномерно по сладкиша.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар