Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с моркови и портокали

Кекс с моркови и портокали

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Кекс с моркови и портокали2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 1 1/2 ч.ч. (225 г)
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сода - бикарбонат
  • сол - 1/8 ч.л.
  • масло - 1/2 ч.ч. (125 г)
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • моркови - 300 г, настъргани на ситно
  • орехи - 1 ч.ч. (100 г), нарязани
  • За портокаловата глазура
  • сирене - 1/2 ч.ч. (125 г), Крема, размачкано
  • портокали - 1 с.л. кора, настъргана
  • портокалов сок - 1 с.л.
  • пудра захар - 1 1/2 чаши (225 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Брашното и бакпулверът, содата бикарбонат и солта се пресяват в средно голяма купа.

Намазва се кръгла форма за печене (23 см) с масло, в която се постила хартия за печене. Маслото и захарта се разбиват с миксер на високи обороти, докато се получи кремообразна смес.

Яйцата се добавят едно по едно, като се бърка, докато всяко едно се смеси, преди да се добави следващото. Добавят се сухите съставки, морковите и орехите. Тестото се прехвърля в готовата вече форма за печене. Пече се около 40-50 мин.

Изважда се от поставката до пълно изстиване. За глазурата се разбиват сиренето Крема, портокаловата кора, пудрата захар и портокаловият сок, докато се получи глазурата, която се размазва равномерно по сладкиша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: